Ελληνικός Ιππικός Όμιλος (Ε.Ι.Ο.)

(Μαρούσι)

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου είναι ένας συνδυασμός ιππικής παράδοσης και σύγχρονων υποδομών απόλυτα σύμφωνων με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI).
Είναι χώρος που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος όπως και η χρήση του.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου διαθέτουν:
Υπαίθρια Ιπποδρόμια έκτασης 7 στρεμμάτων
Περιφερειακό διάδρομο περιπάτου
Κλειστό ιπποδρόμιο για την εκπαίδευση των ίππων και την εξασφάλιση προπόνησης των αθλητών υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες
Λιθόκτιστους στάβλους
Σελλοστάσιο & πεταλωτήριο
Γραφείο
Αποθήκες για τις τροφές αλόγων
Αναρρωτήριο
Περπατήστρα (Walker) & διάδρομο εξάσκησης
Χώρος Πλυσίματος των αλόγων
Σύστημα Solarium για τους ίππους

Το λιθόκτιστο εντευκτήριο διαθέτει:

Χώρους υποδοχής με τζάκι
Γραφείο Γραμματείας
Μεγάλη βεράντα για την παρακολούθηση αγώνων και φιλοξενία ποικίλων εκδηλώσεων.

Το καταπράσινο περιβάλλον περιστοιχίζεται από ψηλά δένδρα, έχει πλούσια βλάστηση, ώστε να είναι κατάλληλο και ευχάριστο για τους ίππους και τους ιππείς.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
Στον Όμιλο παραδίδονται μαθήματα ιππασίας για μεγάλους και μικρούς που ως σκοπό έχουν την εκμάθηση ιππασίας ή και την προσεχή ενασχόληση με την αθλητική ιππασία.
Τα μαθήματα γίνονται υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Μαθημάτων Ιππασίας και του αρμόδιου εκπαιδευτή, πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα στο υπαίθριο ή κλειστό ιπποδρόμιο και διαρκούν μία ώρα το καθένα.

Περιλαμβάνουν ίππευση, γνώσεις ιπποκομίας και περιποίησης υγείας και σαγής του ίππου, θεωρητική κατάρτιση σε θέματα που αφορούν τον ίππο και τους αθλητικούς ιππικούς αγώνες.
Οι μαθητευόμενοι προκειμένου να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες παρακολουθούν ορισμένους αγώνες τα Σαββατοκύριακα και συμμετέχουν στις επιδείξεις και τα ιππικά παιχνίδια που διοργανώνονται από τον Όμιλο.
Μετά από ικανοποιητική παρακολούθηση και πρόοδο οι μαθητές είναι υποψήφιοι για την απόκτηση άδειας ικανότητας αθλητού που παρέχει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας μετά από εξετάσεις.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Στη γραμματέα του Ομίλου κ. Σία Σκουλά, Τρίτη – Παρασκευή: 9:00 – 10:30 το πρωί & 5:00 – 7:00 το απόγευμα.
Παραδείσου 18, 15125 Παράδεισος Αμαρουσίου
Τηλ.: 210 6812506
e-mail: info@eio.org.gr
http://www.eio.org.gr